About Me / O Meni
Ja sam Ana Drašković i imam 17 godina. Ponosna učenica Gimnazije, obožavatelj kafe, čokolade, i ruževa za usne. U slobodno vreme, od skoro, bavim se i freelanceingom (usluge samostalnog šminkanja na nečijoj adresi).

Ovaj blog je nastao samim početkom 2013. godine kao moj lični prostor gde sam htela podeliti svoju strast i ljubav prema modi, kozmetici i šminkanju. Ovde možete čitati moje lične utiske o nekim kozmetičkim proizvodima (pretežno dekorativi koja je moja velika ljubav), ali i saznati nešto više o tehnikama šminkanja. Uz sve to možete pročitati i neke ne-kozmetičke postove, lifestyle postove, recepte, DIY projekte i još mnogo toga. Odnos sa čitateljkama mi je jako bitan i trudim se da na svaku poruku (bilo kritiku ili pohvalu) odgovorim sa puno pažnje i ljubavi, na isti način na koji i pišem svaki post bloga. S vremena na vreme volim svoje čitateljke i nagraditi nekim darivanjem kao malim znakom zahvalnosti ♥


Tip kože: normalna do suva sa masnijom T-zonom (sklona mitiserima na nosu i bradi i suva oko obrva)
Boja kože: Svetla put toplog pod-tona


Tip kose: duga normalna sa masnjikavim temenom, zdrava
Boja kose: smeđa sa zlatnim odsjajem, nikad farbana

Boja očiju: svetlo zelena, nijansa varira od godišnjih doba, oblik ukošen, prirodno dugačke i naglašene trepavice


-Omiljena boja mi je MAUVE, i ne mogu zamisliti svoj makeup look bez nje.
-Preferiram mat neutralne tonove na očima, ali ni raznobojni lookovi mi nisu strani.
-Na usnama u zavisnosti od prilike biram boju, ali u omiljene mi spadaju  pomenuta mauve boja, mat crvena plavog pod-tona, hladno roze, nude i plum ljubičasta.
-Obožavam konturisanje lica i u te svrhe najčešće se služim mat bronzerom dok se za specijalne prilike služim tečnim puderima ili stikovima tamnijim od moje boje kože.
-Obožavam i dewy i matte finish, ali uvek idem od jednog ekstrema ka drugom, ili potpuno mat ili potpuno dewy. Trenutno sam veća pristalica sjajne završnice.
-Highlighter koji najčešće koristim je hladnog zlatnog tona a rumenilo je obično nežne prljavo roze/koralne nijanse.
Što se tiče ne-kozmetičkih favorita, već rekoh da obožavam kafu (nikako crnu "tursku"), čokoladu, kokice, filmove svih žanrova. Obožavam socijalne mreže ali ih podjednako mrzim iz mnogo razloga. Čudna sam po prirodi, ali cute weird (nadam se, haha). Volim jezike i dobro mi idu. Govorim srpski, engleski, nemački, i malo španski i portugalski. Takođe volim da učim o drugim kulturama, državama ali ne u vidu predmeta istorije koji je suvoparan, već kroz putovanja i dokumentarne filmove. Dopada mi se žurnalistika, kao i psihologija. Ne podnosim prirodne nauke, čist sam društvenjak i kampanjac. Onako u poverenju, i dalje smatram da ću jednog dana postati "velika zvezda" (some dreams never die).


CONVERSATION

1 коментара:

Svaki vas komentar je od velikog znacaja za mene, ali i za blog. Hvala vam na izdvojenom vremenu ♥

Every posted comment means a lot to me, and for the blog itself. Thank you for your time! ♥