DIY: Detox and Care Sprej za lice


Pošto ste u par navrata izrazili želju za ovim postom, rešila sam da vas obradujem jer nam po ovim sve toplijim danima treba nešto osvežavajuće poput ovog spreja za lice.





Ispod se nalazi lista sastojaka koje sam ja koristila ali imajte na umu da možete sami uneti razne varijacije, nešto dodati, nešto ne staviti ako ne odgovara vašem licu, i baš zbog toga mislim da je odlična ideja odvojiti malo vremena i napraviti nešto sami za sebe.

Lista sastojaka koje sam ja upotrebila:

-Jedna kesica crnog čaja sa višnjom
-Pola kafene kašike meda
-Četiri izgnječene maline
-Pet kapljica Eucerin DermatoClean Micelarnog Losiona
-Pet kapljica Johnsonovog Baby Ulja sa Lavandom
-Jedan čep Fruttini Spreja za Telo sa Pomorandžom i Vanilom

















PRIPREMA

U jednu manju činijicu (poput onih koje koristite za voće, sladoled...) sam sipala sadržaj jedne kesice Nuri crnog čaja sa komadićima višnje (isekla sam je i sadržaj sipala u činiju jer sam želela da iskoristim maksimum iz crnog čaja).



Oko 120 ml. provrele vode sam sipala u činiju i promešala. Zatim sam dodala pola kafene kašike meda i četiri izgnječene maline (zajedno sa mesom), poklopila činiju i ostavila tako da stoji par sati.



Nakon tih par sati sam ponovo promešala sadržaj i sve procedila. Par puta sam cedila, prvih par puta grubo, samo uz pomoć cediljke, a zatim sam na cediljku stavila maramicu kao neku vrstu filtera i ceđenje par puta ponovila kako bi tečnost bila što bistrija.

http://ranch-wife.blogspot.com/2012/04/dairy-free-chai-tea.html

Po potrebi dodajte još vode, u zavisnosti od jačine dobijene tečnosti. Ja sam dodala još otprilike 130 ml. hladne vode iz frižidera.

Nakon toga sam sipala oko 5 kapljica Eucerin DermatoClean Micelarne Vode/Losiona i par puta prsnula Fruttini sprej za telo zbog mirisa.

Poslednji korak bio je ulje za telo koje sam sipala u činijicu (otprilike 5 kapljica). Primetila sam (logično) raslojavanje koje sam rešila na sledeći način. Štapićnim mikserom sam kratko ali brzo izmiksala sprej, i na površini je ostalo da pluta ulje ali u čvrstom stanju. Pokupila sam ga i ponovila postupak joše jednom. Problem raslojavanja je bio rešen.

Tu dobijenu bazu za sprej sam sipala u plastičnu kutijicu, a iz nje po potrebi dobijam mist za lice tako što u ambalažu spreja zapremine od oko 120 ml. stavim malo više od jedne trećine (dakle nešto više od 30 ml.) baze i ostatak napunim hladnom vodom).

makeupforever.com



Sprej je, možete primetiti, većinom napravljen od prirodnih sastojaka, što mu je sigurno jedna od velikih prednosti. Sve sastojke sam već imala u ostavi, a vi ako nemate ove iste možete ih zameniti onim što imate. Koliko je to super?


PRIMENA

Crni Čaj - vrši detoksikaciju kože, ublažava nadutost oblasti oko očiju (najbolje ga je korisititi za ovo područje kada je hladan)


Med - hidrira, smanjuje upale, hrani kožu, saveznik u borbi protiv starenja

Maline - anti-oksidans,  omekšavaju, osvežavaju i čiste suvu i osetljivu kožu lica


Svako jutro i veče ga prskam na lice u bogatom sloju da bih ga hidrirala. Uveče ga nanosim nakon kreme za lice, i čišćenja, a ponekad kada ne nosim šminku, natopim tupfer tečnošću i njim očistim lice (izbegavam hemiju koliko god mogu). Ujutru ga koristim nakon umivanja, na čisto lice, UMESTO kreme.

Po potrebi ga prskam i u toku dana, kada mi je vruće radi osveženja. Možete ga koristiti i za ostatak tela.

Nekad natopim tupfere mistom, stavim ih u zamrzivač na par minuta a zatim na oči (umesto krastavaca, i okoloočnih maski).

Svakim danom otkrivam njegove nove načine primene, kao i blagotvorna dejstva.

Ne korisitm ga dovoljno dugo da izvedem krajnji zaključak, ali mogu vam reći da mi je koža znatno mekša, i da nisam zbog njega imala neki break-out. Najveće promene sam primetila ujutru, jer sprej, kako da vam to objasnim, kao da fiksira kremu koja je ispod njega, i ona ostaje duže hidrirana tokom noći.


Evo kako moj sprej na kraju izgleda


Da li ste nekada pravile sam sprej za lice? Kako vam se svidja ova ideja?
*P.S.: Slike su preuzete sa interneta (sve osim poslednje), jer fotoaparat na dan pravljenja ovog spreja nije bio kod mene. Ako želite još slika spreja sada kada je fotoaparat tu, mogu dopuniti post.

Share this:

,

CONVERSATION

12 коментара:

  1. Jako zanimljiv post, sigurno cu isprobati za par dana :) Jedva cekam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Jovana ♥ I ja jedva cekam da cujem utiske, javi mi :)

      Delete
  2. Ehh,a gde da nadjem maline? :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa, kao sto sam napisala u postu, umesto ovih proizvoda mozete koristiti neke druge, ali ja sam maline nasla u prvoj piljarnici :)

      Delete
  3. Hm, zanimljivo :) Da li se ovo može nanositi i na ostale delove tela, npr. ruke noge, itd., ili samo na lice? :)
    I jedno pitanje u vezi videa- Da li planiraš da uradiš Q&A video? Bilo bi lepo da ga snimiš. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja bih rekla da moze jer su sastojci krajnje prirodni :) Pa eto, upisacu ideju u rokovnik, pa koju citateljke najvise budu trazile uradicu ♥

      Delete
  4. Lepo izgleda, nameravam da probam :-)
    Super si, nastavi da snimaš videe! ;-)

    ReplyDelete
  5. Svidja mi se ova tvoja ideja, mislim da cu probati. :)

    ReplyDelete
  6. Odlična ideja :D Iako sam ja prelijena za tako šta, dobro je znati za takav recept pa ako mi bude došlo da isprobam :)

    ReplyDelete

Svaki vas komentar je od velikog znacaja za mene, ali i za blog. Hvala vam na izdvojenom vremenu ♥

Every posted comment means a lot to me, and for the blog itself. Thank you for your time! ♥