MAC Face and Body Foundation C3

I posle male blog-pauze zbog veeelikog brda obaveza ovog meseca, konacno stize dugo obecani post, recenzija mog MAC Face and Body tecnog pudera.

Mislim da svi znate koliko sam zelela ovaj puder, mislim da to i ptice na grani znaju, pa cu preskociti deo o mom odusevljenju, posto mislim da svi znate kako to ide. Prvo ga drzim u kutiji, pa ga vadim, pa ga vratim, isprobavam,...

Kupila sam ga u septembru, a recenziju objavljujem sada jer sam zaista zelela dooobro da ga testiram, a tek nakon toga pisem, upravo zbog toga sto nisam zelela da moje preterano i 'over the top' odusevljenje prevlada recenzijom, i da bih napisala potpuno iskrenu recenziju.


Dakle, prvo i osnovno, ovo je MAC Face and Body Foundation u nijansi C3, kupljen je u Grckoj, u MAC radnji, ovaj koji sam ja kupila ima 120 ml. i placen je 34e, a dostupan je i u pakovanju od 50 ml. koje kosta 21e, ako me pamcenje dobro sluzi.

Da se osvrnemo samo jos jednom na cenu. Pakovanje od 120 ml. kosta 34e, u prvi mah malo skupo? Klasicni puderi imaju 30 ml. dakle ovaj puder je 4 puta veci. To otprilike znaci da jedno pakovanje od 30 ml. ovog MAC puder kosta manje od 10e, sto je veoma veoma dobar deal sa obzirom na kvalitet, kvantitet, i brend.

O pakovanju ne moram mnogo pisati, jer ste otprilike upoznati sa tim, ali eto, cisto ponavljanja radi: Kutija je uvek mat crna, klasicna, pomalo minimalisticka, bas kakvu je svi volimo. Prezivela je truckanje u koferu 7 dana, tako da dobija pecat odobrenja. Ima nalepnicu sa nazivom nijanse, kao sto vidite moja je C3.




Za slucaj nekih alergija, i osetljivosti na neke sastojke, pogledajte INGRIDIENTS listu.




Pomoc pri odabiru nijanse


Kada sam vec pomenula nijansu pudera, ispricacu vam jednu interesantnu pricu. Kako sam usla u radnju, ljubazno me je docekala jedna od njihovi konsultantica i pozelela mi dobrodoslicu. Kada sam joj ispricala sta trazim, i pitala za savet u vezi nijanse, momentalno mi je pogledala u zglob, i uzela nijansu C3. Rekla sam joj da nisam bas sigurna da ce mi odgovarati, ali me je ona nagovarala da je probam na zglobu ruke (uz savet da uvek tu testiram puder). Cim sam ga probala, odmah sam se zaljubila u njega i rekla da ga uzimam. Iz fioke mi je donela novi, zapakovan puder (sva pakovanja ne-testera sa drze u fiokama, i na vas zahtev ih donose).



Raslojen puder?


Sve je bilo bajno i sjajno, cak sam ga u Grckoj isprobala istog dana, medjutim kada sam dosla u Srbiju zatekla sam ovakav puder u bocici, ako ne vidite dobro, malo je raslojen pri vrhu. Od svih ljudi i blogokoleginica koji su isprobali ovaj puder, kao i od online MAC konsultanta dobila sam isti odgovor. Svi su mi rekli da je to za ovaj puder sasvim normalno, i da sve sto trabam da uradim, jeste da promuckam puder dobro pre upotrebe. MAC konsultant mi je takodje rekao da to nastaje zbog toga sto je ovo puder baziran na vodi, i da je normalna pojava to da se pigmenti odvoje od vode.

Pakovanje samog pudera


Na prethodnim slikama mozete videti kako izgleda bocica pudera, nista posebno, ali klasicno MAC pakovanje prakticno i lako za upotrebu. Posto je puder veoma lagan, i blag, kao i veooma tecan (skoro kao voda), rupica na vrhu je taman velicine da dobijete zeljenu kolicinu pudera, ali morate to raditi pazljivo, kako biste izbegli potok pudera.





Moj Utisak

Nakon svega recenog, moj totalni utisak je da je ovo veoma lep, i blag puder, minimalne pokrivenosti, koja se moze malo nabildovati. Ukoliko nemate vecih problema sa licem (mitiseri, bubuljice, akne,...) mislim da ce vam odgovarati. Prijatnog je mirisa, koji necu cak ni pokusavati da opisem, i daje dewy, svez finish licu, a ako vam to ne odgovara, lako mozete dodati matirajuci puder u prahu ili kamenu da to sredite. Sirok spektar nijansi ce obezbediti svakome da pronadje svoju. O ceni sam sve rekla na pocetku posta, stvarno korektna. Pakovanje nije nista specijalno ali je to nesto tipicno na MAC,i na sta smo svi navikli. Sa razlogom je clan nesesera svih profesionalnih sminkera, i moj je totalni utisak vise nego dobar, i kupila bih ga ponovo.



Swatchevi 






Levo- direkno iz tube
Desno- Blago razmazan


Ovako puder izgleda kada ga direktno iz tube nanesete na kozu, a pored toga vidite kako izgleda blago (jedva) razmazan.





Ovako izgleda kada malo bolje utrljate puder u kozu, sa leve ka desnoj strani je razmazivan sve manje. (2 slike iznad)

Malo deblji nanos.





Ovako puder izgleda potpuno razmazan, kako ga ja inace koristim, i kao sto vidite, ne primecuje se velika razlika izmedju tonova.


KAKO SE VAMA SVIDJA OVAJ PUDER, I KOJI JE VAS OMILJENI? DA LI STE GA KAD PROBALE? 

Share this:

,

CONVERSATION

2 коментара:

  1. Razmisljama sam da li da uzmem da li ne ovaj puder, jer kada sam ga probalau MACu, izgledao mi je previše voden, i jednostavno kao da nije za normalnu upotrebu. :D
    Pomogla mi je recenzija svakako, i sl put kada budem išla uzeću ga bez premišljanja. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa i jeste dosta neobicne teksture, i cini mi se da je pomalo na love/hate strani (malo vise love), ali mislim da ce ti se dopasti. Drago mi je da ti je pomogla recenzija ♥

      Delete

Svaki vas komentar je od velikog znacaja za mene, ali i za blog. Hvala vam na izdvojenom vremenu ♥

Every posted comment means a lot to me, and for the blog itself. Thank you for your time! ♥