Kako do savrsenih obrva? Nega, Oblik i Čupanje



Prvi deo posta o obrvama. Otkako je gospodjica Cara Delevingne zaludela ceo svet gustim obrvama i postala muza mnogih svetskih modnih magova, prekinuo se taj odvratni trend tankih obrva. Nikada ih nisam volela niti cu. Od rodjenja imam prilicno guste, tamne i duge obrve tako da je veliko olaksanje izaci na ulicu sa istim od pocetka ove "obrva ere".





Odmah da kazem da sam sama svoj majstor, uredjujem ih iskljucivo ja jer se plasim da ce mi ih unakaziti. Kao sto Michelle Phan kaze "Oci su ogledalo duse, a obrve ram lica", a ja svoj ram ljubomorno cuvam. Nadam se da ce vam ovi postovi pomoci i da cu vas podstaci da sami probate uredjivanje istih jer to nije tesko, i sigurno je jeftinije od redovnog odlaska kod kozmeticara, i da cete nauciti par korisnih saveta i trikova.

NEGA

Što se tiče nege obrva, nikakva mudrost. Poput ostalih delova tela i lica, morate hidrirati i kozu oko, kao i onu ispod obrva. Ja sam ovu lekciju naucila na tezi nacin, hej, pa niko se nije naucio rodjen. Koza oko obrva i ispod istih mi se do skoro perutala kao blesava, dakle 24/7. Problema je bilo sa stavljanjem pudera jer se taj suvi deo dosta primecuje, narocito uz mat formule. Naravno i pri popunjavanju i sredjivanju obrva, da ne nabrajam sve, Pri cesljanju obrva se ti isperutani delovi svuda razbacuju i lete, kada se stavlja gel (cak i providni) te ljuspice se lepe za gel i izgledaju katastrofalno,...

Ne želite izgledati ovako

Obratite paznju na ovo jer ne zelite imati ove probleme, verujte mi na rec.

Ukoliko imate suvu kožu mažite ove delove ekstremno gustim i masnijim kremama (tako sam izlecila svoje) poput najobicnije Dove hidrantne kreme, a ukoliko imate masnu kozu nemojte misliti da ste izbegli ovaj korak jer cete se, poput mene, prevariti. Mazite gel kreme laganije teksture i to je to.



OBLIK

Nikome ne verujte na rec ako vam kaze "Probaj ovaj oblik, mislim da ce ti lepo stajati" ili kopirati neciji oblik jer vam se "sviđa kako stoji". To je prvo i osnovno.

Druga bitna stvar je da NE POSTOJI FORMULA ZA OBLIK OBRVA. Dakle to sto imate ovalno, cetvrtasto, okruglasto lice ne znači da će vam određeni oblik obrva odgovarati. Jedina stvar koju možete uraditi je eksperimentisati bez ikakve štete. KAKO? Uzmite olovku, gel ili senke za obrve, na vama je da izaberete, potpuno je svejedno, i da isprobavate pred ogledalom razne oblike: tanje, gusće, zakrivljenije, ravnije,... Nemojte žuriti, polako, imate sasvim dovoljno vremena.






Ukoliko vam se određeni oblik, dobijen pocrtavanjem, docrtavanjem svideo, nosite ga par dana i probajte se naviknuti na isti kako biste bile sigurne da je to ono sto vam odgovara. Pitajte prijatelje kako im se dopada, ili jos bolje, sami vidite reakciju.

UKOLIKO zaista niste sigurni kako da odredite oblik, postoji par osnovnih smernica:

1) Stavite olovku ili neki štapićast objekat na kraju nozdrve u vertikalnom položaju, kao na slici. Tu bi trebalo da se nalazi početak vaše obrve.

2) Iskosite sad štapić ka zenici oka ali da mu ne menjate osu rotacije, dakle, jedan deo olovke ostaje na krajnjoj tacki nozdrve, a drugi kraj objekta stavite u ravan sa zenicom. Tu bi trebalo da se nalazi luk, odnosno "arch" na engleskom (mi nemamo bas adekvatne reči).

3) Sada iskosite štapić kao u prethodnom koraku, ne menjajući osu rotacije ali umesto do zenice, drugi kraj olovke stavite u ravan sa krajnjom tackom vašeg oka. Ne brinite, videćete na slici ako niste razumeli. Na ovom mestu treba da bude kraj obrve.

Smernice





ČUPANJE

Čupanje dolazi na kraju. Ako ste uspešno odredili svoj savršen oblik obrva, popunite ih i sredite onako kako se vama sviđaju, a zatim sve što je van te ivice pincetom počupajte u smeru rasta dlake i povlačeći kožu kao kada podižete obrve ako želite da proces bude što bezbolniji. Pokreti moraju biti brzi i delimično jaki.



Poslednji korak je sređivanje dužine obrva, a to radite jednostavno. Češljićem za obrve očetkajte i očešljajte obrve (već popunjene kao u prethodnom koraku), a zatim ih istim tim češljićem podignite da stoje vertikalno. Dužina dlake koja prelazi onaj popunjeni deo, ili već granicu koju ste vi odredili i tako držeći ih češljićem počnite seckati polako. Ne žurite i budite strpljivi. Bolje je da utrošite malo više vremena i budete zadovoljni, dvaput meri, jednom seci kako u narodu kažu.


Možete korisiti ovakav češljić



DA LI VAM JE OVAJ POST BIO OD POMOĆI? DA LI ŽELITE ČITATI JOŠ OVAKVIH POSTOVA?

Share this:

CONVERSATION

8 коментара:

  1. Jako koncizan tekst. Sve je jako lepo objasnjeno tako da neko ko nema veze sa sminkom moze da ga prati sa lakocom. Vecinu stvari sam i sama znala ali naucila sam i par novih trikova

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jelena hvala ti puuno, ulepsala si mi dan ovim komentarom ♥

      Delete
  2. Iako sam vecinu stvari znala nikad nije na odmet utvrditi gradivo ;)

    ReplyDelete
  3. Lep tekst i slazem se sa svime, ali moram reci da je ovaj deo sa slikom "smernice" glupost nevidjena iako znam da gomila profesionalnih sminkera to propagira, to znam iz licnog iskustva i uvek upozoravam ljude da ne cupaju obrve tako. Evo i objasnjenja: Mnogi ljudi imaju siri nos/nozdrve (cak i kada to sami ne primecuju) i kada bi im obrva pocinjala u sirini nosa, obrve bi im bile nenormalno udaljene jedna od druge, sto slozices se ne moze biti lepo.
    Druga stvar je gde se obrva zavrsava: ja kao neko ko ima okruglaste oci (i sire nozdrve) vise se nikad necu voditi tom linijom od ugla oka. Jednom sam napravila tu gresku i skratila obrve za trecinu duzine, trebalo im je vise od 6 meseci da porastu i izgledaju normalno.
    Inace veoma volim svoje obrve, koje su tamne, guste, dugacke i imaju prirodan blag luk i slazem se da im treba posvecivati paznju, jer mogu mnogo da doprinesu lepoti lica :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apsolutno se slazem, zato sam i napisala da ne postoji neka formula za savrsene obrve, ali za neke ljude, da to nazovem grubo "normalnih proporcija" moze biti od male pomoci. Ali si to pogodila pravo u metu, jer su obrve individualna stvar, neko voli ovakve, onakve, na nama je da izaberemo ♥ Hvala puno na komentaru

      Delete
  4. super post! Ja imam jako setle obrve i to me mnogo nervira, rastu totalno čudno, i nisu guste već bas retke, moram uvek da ih pounjavam malo olovkom malo senkom za obrve

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno ♥ Meni su potpuna suprotnost ali ih moram popunjavati jer imam neke praznine

      Delete

Svaki vas komentar je od velikog znacaja za mene, ali i za blog. Hvala vam na izdvojenom vremenu ♥

Every posted comment means a lot to me, and for the blog itself. Thank you for your time! ♥