Top karmini za leto



Prvi post ovog posebnog rođendanskog meseca! Tradicionalno, od 14. Jula do 14. Avgusta (kada mi je pravi rođendan) organizujem zanimljivo rođendansko slavlje na svom blogu. Pojačana aktivnost (češći postovi), i naravno nagrađivanje! Već sam vam prikupila dosta nagradica ali pošto želim da vam polonim još više, strpite se još samo malo!


Tema današnjeg posta su moji najdraži letnji ruževi. Trudila sam se da odaberem boje ne samo na osnovu svojih preferencija već one koje su donekle univerzalne, odnosno boje koje većini žena stoje. Takođe, slučajno se pogodilo da su gotovo svi ruževi drogerijskog, tačnije nižeg cenovnog ranga, što je dobra vest ukoliko ne želite da potrošite veliku sumu novca na novi ruž (ukoliko vam se neki iz posta dopadne).








Prvi ruž je veoma zahvalne boje, univerzalne, tople nude koja se nosi svake sezone. Primerak sa slike je veoma kremast i hidratantan karmin veoma povoljne cene (oko 200 dinara). Jedina potencijalna mana je uvlačenje u sitne linijice usana pod uslovom da su vam malo suvlje (ispucale), ali smatram da to nije veliki minus.





Mat ruževi za leto? Zašto da ne? Postojaniji su od klasičnih, kremastih, pa ih ne morate popravljati često (čak ni posle letnjeg osveženja u vidu sladoleda!). Mislim da svi u blogosferi znaju za Golden Rose Velvet Matte karmine jer su po odnosu cena-kvalitet (210-250 dinara) daleko premašili konkurenciju. Nijansa 02 i nije tipična, vividna letnja boja, ali iz tog razloga sam je ubacila. Hladnija, prljavo roze boja je pravi izbor ukoliko želite da izgledate sveže a opet niste zainteresovani za neon nijanse. Naravno, slagaće se uz prateću šminku bilo kojih tonova.


Za ljubitelje tečnih ruževa ovo je dobar izbor budući da na našem skromnom tržišu nema puno opcija. Izrazito su pigmentovani, hidratantni i prijatni na usnama. Spektar boja nije naročito širok ali ova boja je po mom mišljenju jako zahvalna kako za dan tako i veče. Topla roze sa primesama blagih losos tonova. Dostupan je u drogerijama (cena iznosi oko 800 dinara ali ne držite me za reč). Detaljniju recenziju pročitajte OVDE.


Meni jedan od najdražih ruževa, strašno topla breskvasto narandžasta boja. Ako ovaj karmin ne vrišti leto, onda zaista ne znam koji to čini. U zavisnosti od puti, boja drugačije izgleda. Varira od jarke narandžaste do pastelnije breskvaste. Nisam do sada imala prilike da vidim ovakavu boju u drogerijama, a ovaj primerak možete naručiti sa Born Pretty Store-a (još neke detalje i direktan link do ruža možete pronaći OVDE).




Kad već pominjemo neon tonove evo pravog predstavnika! MAC Viva Glam Nicki I je izrazito topla, neon pink uz koju svakako nećete ostati neprimećeni. Budući da je ruž bio deo limitirane kolekcije nastale u saradnji sa Nicki Minaj, ne možete ga pronaći u MAC radnjama ali ako vam se dopada boja, kao alternativu predlažem NYX Creamy Round u nijansi Stella. Ja ga veoma volim ali shvatam da nije baš nijansa za svakoga.




Veoma jarka, skoro pa neon nijansa maline je jedna od najzahvalnijih boja jer lepo izgleda i na svetlijoj puti ali i kada pocrnite. Ako vam se boja dopada ali ste ipak fan mat karmina, lako to možete popraviti dodavanjem tankog sloja translucentnog pudera u prahu preko usana. (428 dinara)




SVI NA OKUPU










KOJI JE VAŠ OMILJENI RUŽ ZA LETO? KOJI VAM SE NAJVIŠE IZDVAJA OD OVIH PREDSTAVLJENIH U POSTU?

Pratimo se na društvenim mrežama!


BLOGLOVIN'   |   INSTAGRAM   |   FACEBOOK   |  TWITTER |   YOUTUBE

Ana, The Glam Monster



Share this:

, , , , , ,

CONVERSATION

4 коментара:

  1. Golden Rose, The Hot Shop (btw, odlična kopija Top Shop kozmetike) & NYX bili bi moji favoriti :) Jako lepe nijanse.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dobar izbor! Hvala na komentaru ♥ P.S. Da nisu mogli očigledije iskopiraju - NISU.

      Delete
  2. Bas sladak post ! Najlepse bi mi stajali Rimmel i GR :), a ovog leta obozavam Avonov Pure Peony i Deborah Milano Red 18 :) Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno ♥ Taj Avon vec duze vreme merkam, bas cu pogledati u sledecem katalogu!

      Delete

Svaki vas komentar je od velikog znacaja za mene, ali i za blog. Hvala vam na izdvojenom vremenu ♥

Every posted comment means a lot to me, and for the blog itself. Thank you for your time! ♥