NYX Matte Lipsticks: Aria, Whipped Caviar & Audrey

Prvi je Januar, što znači da je zvanično počela 2015. godina i da je do dvogodišnjice bloga ostalo samo nekoliko dana, rekla bih 5-10 dana jer sam zvanično prvi post napisala 5. Januara, ali to je bio post dobrodošlice. Kao godišnjicu bloga obično uzimam 10. Januar kada sam napisala prvu recenziju.

Znate da za te godišnjice i svoj rođendan organizujem (blogo)rodjendanski mesec u kom gotovo svakog dana izbacujem nove postove ali vas i nagrađujem lepim nagradicama. Ostanite pri društvenim mrežama jer vas tamo čekaju sva nova obaveštenja i iznenađenja.


It'1st January which means that 2015 has officially arrived and that there's only few days left 'till my 2 year blog anniversary! I'd say 5-10 days because I posted the first blog post on 5th January, but that was only an intro. As my blog anniversary date, I use 10th January since that's when I wrote my first review!

You know the drill, for each birthday of mine or blog anniversary I organise a birthday month, and that's when I post things on blog almost daily and do some bigger giveaways. Stay tuned on my social networks because of the info and surpsrises! 




Ali za danas, recenzija predivnih mat ruževa mog omiljenog drugstore brenda NYX. Trenutno posedujem tri ruža iz ove kolekcije, ali se sigurno ne nameravam zaustaviti na toj brojci. Prvi sledeći na listi su Merlot (ili neki karmin marsala boje), Tea Rose, hladni neutralac i hladna crvena. No...da se vratimo mi našoj priči.

U početku nisam planirala recenziju ovih karmina već sam se sa oduševljenjem bacila na njihovo isprobavanje budući da sam ih javno hvalila svuda i svakome, međutim, shvatila sam da ih toliko volim da zaslužuju svoj kutak na mom blogu. U nastavku teksta čitaćete o nijansama Aria, Audrey, i Whipped Caviar.


But today, I will start the anniversary bash with a review of these beautiful lipsticks by my favorite drugstore brand NYX. I currently own 3 of them, but I can guarantee that I'm not going to stick around that number for a long time. The next ones I will buy are Merlot (or another marsala shade), Tea Rose, a cool toned nude and a cool toned red. Now, let's get back to our story.

I didn't originally plan to do a review of these because I've been spreading the ocd for these lipstics everywhere I could, and I started using them with thrill (so no fresh images, sorry!). In the next couple of minutes, you'll be reading about Aria, Audrey, and Whipped Caviar.







Ruževi su upakovani u obične plastične tubice na čijoj sredini se nalazi transparentni deo preko koga možete prepoznavati nijanse, korisna stvarčica ako ih imate više, ali opet ne toliko korisna ukoliko ih kao ja, držite okrenute na dole. Jedina zamerka je razlika u pakovanjima. Ruž Audrey, verovatno nešto starije proizvodnje od dva nova, ima jako stabilno i lepo pakovanje dok je Whipped Caviar nešto labaviji. Aria je najgore upakovan od sva 3 (i čini mi se da je baš meni slučajno zapao takav, jer ni od koga drugog nisam čula da se žali), sam se uvlači u tubu, bullet se klima levo desno, a slova su se izbrisala posle čitavih 30 minuta. Ponavljam, nisam čula takva iskustva drugih ljudi pa sam izvela zaključak da sam ja baksuz uhvatila neki feler.


NYX Matte Lipsticks come in ordinary plastic tubes with a transparent space in the middle so you can identify each one of them in case you have more, which can be helpful but also doesn't mean anything if you store them like me, upside down. The only thing I dislike is the difference in packaging. Audrey, probably an older batch, is very sturdy, Whipped Caviar is a bit loose, whereas Aria is the worst, it is wobbly, it closes by itself (I mean, it slides down the tube on its own), the bullet is shaky, goes left and right, etc. Not to mention the fact writing on lipstick erased after full 30 minutes. Now, I didn't hear other people having this problem ,so it might as well be one bad tube. Let's hope so.  






Sve karakteristike ova tri ruža su gotovo iste, tako da ću ih opisivati zajedno.

All the lipstick properties of these three lispticks are pretty much same, so I'll describe them all at once. 


Pigmentacija je jedna od najvećih prednosti ovih karmina, odlična je čak i kod najsvetlijih nijansi. Od ove tri nijanse koje ja posedujem, svaka je bogato pigmentovana i na swatchevima i na usnama. Završnica karmina je kao što ime kaže, potpuno mat. Iako su mat, prijatni su na usnama. Ako ga dugo nosite na usnama, mogu ih malo isušiti ali to je zaista minimalno. Postojanost je, kao što pravilo mat ruževa nalaže, odlična. Jedino je kod Aria karmina dodatno izražena, on ima sposobnost da ofarba usne prostije rečeno. Na mojim usnama je trajao od 6 sati popodne do trenutka kada sam ga skinula, u 9 sati ujutru (15 časova, uz hranu, piće i priču).

Starije izdanje ruža, Audrey ima 4 grama a Whipped Caviar i Aria po 4,5 grama. Možete ih naći u svim distributivnim centrima Alexandar Cosmetics-a po ceni od  594  629 dinara. Ja sam svoje primerke nabavila u Beauty Conceptu u Čačku.



Pigmentation is one of the biggest pros of NYX Matte Lipsticks, it is phenomenal, even with the lightest shades. All 3 of the colors I have, are very very pigmented on the lips and swatches. Finish is, as you guessed, matte. Although they are matte, they are rather comfortable on lips but if you wear them for a long time, they can dry them just a bit, but it's not a big deal really. Longevity is, as the rule of matte lipsticks says, divine. The Aria also tends to leave a tint on your lips so it's seems even more long-lasting. It lasted since I applied it, 'till I took it off, from 6 pm until 9 am next morning (with all the talking, drinking and eating, and no extra application), so for 15 hours! 






Whipped Caviar je ruž zagasite roze boje, takozvane mauve sa primetnim tonovima taupe boje. Hladna neutralna boja koja predstavlja odličan drogerijski dupe (duplikat) za famozni Kylie Jenner Lip. Ne dajte da vas fotografije zavaraju, ruž je izrazito hladnih tonova a iz meni neobjašnjivih razloga na većini slika na internetu vuče na ciglastu boju.






Audrey je jedna prelepa pink roze boja sa plavim pod-tonom što ga čini savršenim karminom i za veče i za dan budući da ne vrišti ali je opet itekako primetan.






Aria je pravi jesenji, ljubičanstveni ruž. Ima neke sitne, nevidljive, svetlucave čestice kada posmatrate tubu, ali to se na usnama ne primećuje. Može se desiti da na nečijim usnama vuče ka kombinaciji roze i ljubičaste.

























Swatches












 Sastojci:






Da li ste probale NYX Matte ruževe? Kakvi su vaši utisci i koji vam se najviše dopada?



 



Pratimo se na društvenim mrežama!


BLOGLOVIN'   |   INSTAGRAM   |   FACEBOOK   |  TWITTER

Ana, The Glam Monster

Share this:

,

CONVERSATION

26 коментара:

  1. bas mi se svidja ovaj neutralni, dugo sam trazila takvu boju. Nikad me ne bi privukao u prodavnici ali po slikama je prelep. Odoh sutra u alexandar da kupim!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti je post pomogao ♥ Zato beauty blogovi i služe, između ostalog

      Delete
  2. Kupila sam pre par dana Perfect Red i nosila sam ga sinoc na doceku celu noc i nije se pomerio bukvalno! Odusevljena sam i moram nabaviti jos :)) Tvoje boje su divne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam Ariu nosila na dočeku! Hvala ti, drago mi je da ti se sviđaju ♥

      Delete
  3. Paznju mi privlaci Audrey, ali sam zaljubljena u nijansu Aria. Odlican post i srecni praznici. <3
    POSETITE MOJ BLOG:
    http://shineperfection.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koji god da odabereš, nećeš pogrešiti! Hvala ti puno, takođe ♥

      Delete
  4. Koliko meni whipped caviar drugacije izgleda na kozi nego tu na slikama pa to je neverovatno :D

    Sledeci na listi mi je Siren, gotta catch them all! xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izvini nisam te skontala, jel mislis na mojoj i tvojoj kozi se razlikuje, ili na kozi i usnama, ili nesto trece?

      Siren je bio na listi ali kad sam ga videla uzivo razocarala sam se jer vise vuce na bordo nego ljubicasto, mada, nije imao tester tako da ne mogu napamet da govorim ♥

      Delete
  5. Whipped caviar mi je najlepsi, ali mislim da trenutno imam dovoljno ruzeva. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zar postoji nesto sto se zove dovoljno ruzeva? Hahaha ♥

      Delete
  6. Whipped Caviar izgleda savršeno, obožavam takve nijanse :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koliko idim, svima u komentarima je Whipped Caviar favorit, ali sa razlogom. Predivan je zaista ♥

      Delete
  7. Whipped Caviar sam zapisala odavno na neku listu za kupovinu ali nikako da dodjem do njega.. ali meni su sve tri fantazija, definitivno prvo cu da potrazim Ariu i to ce biti jubilarni milioniti ljubicasti ruz koji cu kupiti ali ne vredi, ne mogu da se obuzdam :) kao sto si napisala gore u komentaru zar postoji nesto sto se zove previse ruzeva :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako ako, nikada dosta ljubičastih ruževa, naročito u ovom periodu godine, zapravo... BILO KADA!

      Delete
  8. Divan izbor! Aria mi je favorit za sad! :)

    ReplyDelete
  9. Da li mi se cini ili je Aria dupe za Mac Rebel?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Podseca, ali nisu bas isti. Rekla bih da je Aria ipak truncicu vise roze :)

      Delete
  10. Love this post! Love, love, love!

    Merlot i Tea Rose su mi među miljenicima tako da požuri sa njihovom kupovinom! Ako smeš da nosiš smelije boje, swatch-uj Maison. Boja je skroz naopaka, ali predobro izgleda na usnama!

    Malo me sramota što i dalje nemam Whipped Caviar ali ću ga definitivno uzeti! I ja obožavam Ariu! Audrey imam ali u poslednje vreme kuliram roze nijanse pa je kao nov.

    Recenzija je vrhunska! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno na komplimentu, bas sam se potrudila oko posta :) Odmah idem da pogledam tvoje miljenike a ti obavezno uzmi Caviar!

      Delete
  11. Ja moram opet u radnju da skicnem i odlucim da li da uzmem WC ili Natural. Sad mi se listi pridruzio i Tea Rose od onih Round- cini mi se da je slicna nijansa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da bi ti se i Creamy svideo u nijansi Paris :) Dvoumila sam se i ja izmedju ta dva ali mi je Caviar definitivno pobedio

      Delete
  12. Whipped Caviar i Aria su mi divne boje i odmah bi ih naručila :) <3

    ReplyDelete
  13. Auh,kakav dobar post,svaka cast! Whipped Caviar je lep,medjutim imam nekoliko slicnih njemu,tako da kod mene pobedu odnosi Aria,izgleda mi divno,moram da pogledam tester:) Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno Kristina, drago mi je da ti se svidja post! Ako imas slicne bolje uzmi Ariu, zaista je jedinstven. Mada...predlazem ti da probas tester Whipped Caviara, iako imam neke boje koje vuku na tu mauve/taupe ovaj je zaista drugaciji i poseban ♥

      Delete

Svaki vas komentar je od velikog znacaja za mene, ali i za blog. Hvala vam na izdvojenom vremenu ♥

Every posted comment means a lot to me, and for the blog itself. Thank you for your time! ♥